Het kookboek non*fish*a*li*cious heb ik voor Sinterklaas gekregen. Er zitten veel recepten in met ingrediënten die ik niet ken, dus dat wordt nog even wennen. Dit aubergine gerecht had een hele aparte en lekkere smaak. Wel was het wat vettig door het frituren, pas op met de sesamolie!
Ingrediënten:
Voor twee personen
2 aubergines
3 gedroogde pepertjes, 19 minuten geweekt in warm water
500 ml olie
2 teentjes knoflook geperst
4 lenteuitjes, fijngehakt en de witte en groene stukjes gescheiden
1 tl verse gehakte gember
1 el sojasaus (glutenvrij bij de natuurwinkel)
2 el zoete chilisaus (AH)
2 el rijstwijn, sherry off brandy (optioneel, ik had het niet)
Sap van 1 citroen
1 tl sesamolie
Snij de aubergine in stukjes. Snij de pepertjes in drieën, verwijder de zaadjes.
Verhit de olie in een wok tot die rookt. Frituur de aubergines in porties drie tot vier minuten. Haal ze met een schuimspaan uit de olie en laat uitlekken op keukenpapier. Giet de overtollige olie af en laat 1 el in de wok. Bak de witte stukjes lente ui , gember, chili en knoflook enkele seconden. Doe de aubergine, saus, sherry en citroen sap in de pan en roerbak het geheel nog twee minuten. Voeg tot slot de groene stukjes lente ui en sesamolie toe en serveer direct. Lekker met rijst en papadums.