Focaccia

Dit brood zag er echt geweldig uit op het plaatje. Meestal mislukken dit soort recepten bij mij maar ik heb zeer nauwkeurig de gebruiksaanwijzing gelezen. Eerst moest ik nog voor een kapitaal aan ingrediënten bestellen maar dat mocht de pret niet drukken. Het was een heerlijk brood, luchtig en niet droog. Die tien tenen knoflook helpen maken wel dat je drie dagen niet in contact kan komen met andere mensen maar dat is zeker de moeite waard!

Ingrediënten:
Olie om in te vetten
14 gram gist
500 ml warm water
2 tl bio kristalsuiker
500 gram glutenvrije broodmix (bv Twello quinoabroodmix)
1 tl xanthaangom (internet)
2 tl bakpoeder (dr Oetker)
1 tl vitamine C poeder (bestellen bij de natuurwinkel voor €16,50)
2 eiwitten
10 tenen knoflook, gehalveerd
1 el Himalaya zout
4 takjes rozemarijn
Pizzabakblik (xenos)

Vet het pizzabakblik in met olie. Klop in een maatbeker gist, water en suiker goed door elkaar. Laat het afgedekt 15 minuten rusten op een warme plek. Meng intussen de broodmix in een kom met xanthaangom, bakpoeder en vitamine c poeder. Klop als het gistmengsel shuimt de eiwitten in een schone kom tot zacht schuim. Giet het gistmengsel over het bloemmengsel, voeg de eiwitten toe en roer niet te lang door elkaar. Stort het deeg op het bakblik, leg er een stuk plasticfolie overheen en druk plat met je hand. Haal de folie er af, druk de tenen knoflook er in en verpak het bakblik in nieuwe folie. Laat het op een warme plaats 15-20 minuten rijzen tot het volume verdubbeld is. Verhit de oven voor op 220 graden. Haal de folie eraf, besprenkel het deeg met olie, zout en rozemarijn. Bak het brood in 15-20 minuten bruin. De buitenkant blijft zacht.

Recept van Paul Vickerey uit ZonderMeerMagazine.

20120401-224809.jpg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *