Kipsaté met zoete friet

Mijn vriendin Ineke belde of ik mee wilde shoppen op vrijdagavond. Als part time personal stylist zeg ik daar natuurlijk geen nee tegen. Maar eerst moest er een goede bodem gelegd worden. Van zoete en biologische aardappels heb ik frietjes gemaakt. De kipspiesjes waren van de vegaslager, nu ook te koop bij de ekoplaza in Assen. Echt een lekkere vrijdagavond snackmaaltijd, maar dan verser en gezonder dan de snackbar.

Ingrediënten:
Friet: 4 personen
1 kilo biologische aardappels
3 zoete aardappels
Olijfolie
Pindasaus:
2 el bio pindakaas
1/2 tl gember
1/2 tl sambal
Scheutje ketjap
100 ml kokosmelk

Snij de aardappels in lange dunne frieten. Leg op een bakplaat en besprenkel met olijfolie. Hussel goed door elkaar en bak boven in de oven ( 200 graden) tot ze lekker bruin zijn. Af en toe even omscheppen.
Voor de saus meng je alle ingrediënten tot een soepel geheel. Bak de kipspiesjes in een koekenpan en serveer met de pindasaus, friet en een salade.

20120401-222731.jpg

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.