Via bioresonantie is mij geadviseerd het boek van Amber Albarda te lezen. Ze schrijft over gezond en puur eten, met minder koolhydraten en weinig suikers. Alleen natuurlijke producten en geen additieven. Het boek was interessant dus nu ook het kookboek gekocht. Dit recept komt uit het kookboek, mijn man vond het overheerlijk. Voor mij was het wat machtig maar ik heb al een paar dagen last van mijn maag dus daar kan het ook aan liggen. Erbij had ik een simpele salade met geroosterde focaccia van Schaer belegd met tapenade en geitenkaas met cranberry (versafdeling Jumbo of AH).
Ingrediƫnten:
Voor 4 personen
Olijfolie
3 uien, in vieren gesneden
3 dikke tenen knoflook, ongepeld
5 tomaten, in vieren gesneden en de zaadjes verwijderd
1 grote rode paprika, in vieren gesneden en pitjes en zaadlijsten verwijderd
1 ruime tl tijm
Zeezout en versgemalen peper
Handje verse basilicum
Tl paprikapoeder
750 ml groentebouillon
Verwarm de oven voor op 190 graden. Vet een grote bakplaat licht in met olijfolie. Leg de ui en de knoflook op de bakplaat. Leg de tomaten en paprika met het velletje naar beneden erbij. Strooi de tijm over de tomaten en een beetje olijfolie over de ui en paprika. Bestrooi alles met zout en peper en zet 30 minuten in de oven. Haal de velletjes van de knoflook en pureer alles in de keukenmachine. Voeg basilicumblaadjes en paprikapoeder toe. Doe in een pan en voeg de bouillon toe. Breng de soep opnieuw aan de kook, breng op smaak met zout en peper. Garneer de soep met basilicumblaadjes en schaafsels parmezaanse kaas.