Mediterraanse salade

Er is altijd zo’n dag per maand dat ik denk dat ik groots en meeslepend ga koken. Dat ik eerst boodschappen doe op de markt bij de biologische boer en dan de heerlijkste gerechten bereid, puur en eenvoudig. Maar na een dag met de kinderen, visite, cadeautje kopen, wasje draaien en bellen met een vriendin die net is bevallen….heb ik soms heel soms geen puf meer. Gelukkig heb ik een voorraadkast en een minimoestuin. Dit recept is volledig gecreëerd uit restjes, potje en sla uit de tuin. En zeker net zo lekker als wat ik in mijn droom heb gemaakt.

Ingrediënten:
Half kropje sla, gewassen en in stukjes gescheurd
Half potje kikkererwten
Kwart potje maïs
Vijf dadels, ontpit en in stukjes
Handje rozijnen
100 gram Danish blue
Olijfolie
Balsamico azijn
Peper en zout
Twee takjes munt, blaadjes in stukjes

Doe de sla in een kom en gooi de kikkererwten, maïs, dadels en rozijnen er bij. Hussel goed door elkaar. Brokkel de kaas erover en besprenkel met azijn en olie. Beetje peper en zout erover en wat muntblaadjes.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.