Pasen

Al vanochtend vroeg hebben we acht eieren gekookt en geverfd. Daarna hebben mijn man en broer ze met een speurtocht verstopt in het bos. Na allerlei spelletjes en liedjes in het teken van Pasen moesten ze mijn broer zoeken, die in zijn paashaaspak achter een boom veel bekijks trok.
’s Avonds kwamen mijn opa en oma ook en gingen we gourmetten. Ik had stokbrood met verse kruidenboter, rijst met groente en pindasaus en maispannenkoekjes (recept elders op de website). Ook had ik lekkere courgetterolletjes gemaakt. Van de eieren uit het bos had ik met twee blikjes asperges, beetje mayo en bieslook en peper plus zout een salade gemaakt. Het was een heerlijke avond, de meisjes hebben vooral pannenkoeken en knakworstjes met gebakken aardappels gegeten. Als toetje hadden we tiramisu van bitterkoekjes, specialiteit van mijn broer. Daar kunnen de meiden heerlijk van slapen….

Ingrediƫnten:
1 courgette
1 bol buffelmozzarella
Twee handen basilicum
Twee el olijfolie
Handje pijnboompitten
Teentje knoflook
Peper en zout

Doe de basilicum, olijfolie, pijjnboompitten, knoflook en peper en zout in de keukenmachine. Maal het tot een pesto. Schaaf in de lengte plakken van de courgette. Snij de mozzarella in plakken. Leg in elke plak courgette en plak mozzarella en besmeer met de pesto. Rol de courgette op en steek er een sateprikker door. Bak de rolletjes aan beide zijden tot de mozzarella gesmolten is.

20120408-221340.jpg

20120408-221349.jpg

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.