Pasta di asparagi

Mijn vriendin Sigrid kwam vandaag helpen met de kinderen naar bed brengen zodat mijn man naar golfles kon gaan. Ik had alles voorbereid en wilde net de risotto aanzetten toen bleek dat ik geen risottorijst in huis had. Het recept heb ik een beetje veranderd voor bij de pasta en het was heerlijk. Als toetje lekker mango en meloen met slagroom.

Ingrediƫnten:
Voor vier personen
400 gram pasta
750 gram asperges wit en groen
3 eetlepels mascarpone
2 lenteuitjes, in ringetjes
125 gram pecorino
Zout en peper
Scheutje truffelolie (AH eigen merk)
Handje pijnboompitten

Snijd de uiteinden van de asperges en schil de witte asperges. Kook ze vijf minuten in een grote pan en laat nog 15 minuten in het water nagaren. Kook ondertussen de pasta en giet af. Besprenkel met een scheutje truffelolie. Bak in een beetje olie de lenteui aan. Doe de mascarpone erbij en warm goed door. Snij de asperges in grove stukken en roer samen met de geraspte pecorino door de saus. Bestrooi met saus en peper. Serveer met geroosterde pijnboompitjes.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.