Pizza

Pizza bakken heb ik geleerd van mijn vader, met als motto: lekker gevuld is goed! Wat hebben we gesmuld van onze huisgemaakte pizza. Het is wel veel werk maar zeker de moeite waard. En wie wil met zoveel verse groente nog beweren dat pizza ongezond is!

Ingrediƫnten:
Voor 4 personen

600 gram schaer mix B
400 ml lauwwarm water
20 gr gist
2 el olie
2 snufjes zout
Beleg:
3 blikjes tomatenpuree
Takjes oregano
300 gram geraspte kaas
4 grote champignons
1 paprika
1 ui
Bakje cherrytomaatjes
Paar blaadjes basilicum
1 bol mozzarella

Meng de ingrediƫnten voor het deeg door elkaar en maak er drie ballen van. Verdeel het deeg over drie pizzabakvormen ( Xenos). Leg er natte theedoeken over en laat 45 minuten rijzen.
Snij ondertussen de ui in dunne ringen, de champignons in plakjes en de paprika in reepjes. Snij de mozzarella in plakken en de cherrytomaatjes door de helft. Meng de tomaatjes met de basilicum en bestrooi met zout en peper.
Als de bodems gerezen zijn smeer je er tomatenpuree op met de bolle kant van een theelepel. Bestrooi met de verse oregano (plant doet het erg goed in de moestuin). Strooi er de kaas over, daarna de ui, champignons en paprika. Leg de plakken mozzarella er over en maak af met de tomaatjes. Bak de pizza’s 30 minuten op 250 graden, regelmatig kijken of de bovenkant niet verbrandt.

20111105-195902.jpg

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.