Pizza met buffelmozzarella, rucola en pesto

We hadden rond half vijf geen plannen meer dus tijd om pizza te maken! Deze keer met buffelmozzarella want daar schijnt geen koemelk in te zitten. De pizza was goed gelukt en smaakte heerlijk. Echt een goede vrijetijdsbesteding voor de kinderen in de vakantie.

Ingrediƫnten:
Voor twee volwassen en twee kinderen

600 gram Schaer Brot mix B
20 gram droge gist (dr Oetker)
1 el olijfolie
400 ml lauwwarm water
1 snuf zout
2 blikjes tomatenpuree
2 eetlepels oregano
4 bollen buffelmozzarella
2 bakjes cherrytomaatjes
1 zak rucola

Voor de pesto:
Scheut olijfolie
Bos basilicum
Klein stukje parmezaanse kaas of pecorino
Handje pijnboompitten

Kneed alle ingrediƫnten tot een soepel deeg. Verdeel het deeg over een ingevette bakplaat en rol uit met een deegroller. Laat het 40 minuten rijzen in de oven op 40 graden. Zet een vuurvast bakje met water onderin de oven zodat het beter rijst. maak ondertussen de pesto in de keukenmachine en snij de tomaatjes door de helft. Snij de mozzarella in dunne plakken.
Als het deeg genoeg gerezen in haal je de bakplaat uit de oven. Besmeer de bodem met tomatenpuree en bestrooi met de gedroogde oregano. Beleg de pizza met de mozzarella en de tomaatjes. Besprenkel met de pesto. Bak de pizza 20 minuten in de oven op 220 graden tot hij bruin en knapperig is. Strooi op het bord de rucola over de pizza.

20111228-192533.jpg

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.