Plaattaart met spinazie en ei

Damn… vergeten om een foto te maken. Of het nu kwam door onze gulzige gasten (Corrianne en Arjan) of door mijn hoofd als een vergiet, dat laat ik even in het midden. Ik had me nog wel even uitgesloofd op dit gerecht uit de Allerhande, want je weet nooit wanneer dat aanzoek van Arjan gaat plaatsvinden. Helaas was het niet vanavond maar het eten was heerlijk en erg gezellig. Suze heeft het toetje gemaakt en daar hebben we wel een foto van!

Ingrediƫnten:
Voor 4 personen

Tapenade:
Half potje zongedroogde tomaatjes
Paar schaafsels pecorino
Klein handje pijnboompitten
1 teentje knoflook
2 eetlepels olijfolie
Half blikje tomatenpuree

Plaattaart:
2 pakken gv bladerdeeg DS4 you (Jumbo)
1 zak verse spinazie
1 courgette
4 eieren
100 gram geraspte (geiten) kaas
50 gram pecorino geraspt

Laat het bladerdeeg ontdooien en leg uitgerold op het bakpapier op de bakplaat. Maak de tapenade door alle ingrediƫnten fijn te malen in de keukenmachine. Prik gaatjes in het bladerdeeg en smeer de tapenade er op. Verwarm de oven voor op 180 graden. Bak de spinazie met wat knoflook in een wok en laat slinken. Druk het vocht uit de spinazie in een zeef. Snij de courgette in dunne plakjes en bak in de wok. Verdeel de spinazie over het deeg en de courgette daarover. Breek de eieren boven de groente en maak de dooiers kapot (als je niet van rauw ei houdt). Bestrooi met de kazen en bak ongeveer 30 minuten in de oven tot de plaattaart goudbruin is en het ei gestold.

Toetje:
Glutenvrije pannenkoekenmix Lhian’s kitchen
Sojamelk
Ei
Olie
Fruit (mango en ananas)
Zilveren balletjes (dr. Oetker)
Pakje sojaslagroom

Maak het beslag volgens de aanwijzingen op de verpakking. Bak pannekoekjes, vul ze met fruit. Klop de slagroom luchtig. Versier de pannekoekjes met slagroom en zilveren balletjes.

20120114-205545.jpg

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.