Tussen de hoosbuien door was er tijd om wat groente uit de tuin te oogsten. Zo hadden we aardappeltjes uit de tonnen, rabarber (ook bruikbaar als paraplu) wortels en frambozen. De kinderen vonden het maar wat interessant om te schatgraven naar aardappels en wortels uit de grond te trekken. Van het avondeten werd dan ook gesmuld, je proeft echt dat het uit eigen tuin komt. De worteltjes had ik gewoon gekookt, de aardappels in kleine stukjes met olie en kruiden in de oven. Hieronder volgt het recept van rabarber met frambozen.
Ingrediƫnten:
rabarber
Suiker
Frambozen
Vanille (essence of stokje)
Het maken van rabarber is echt zo easy! Een klein laagje water in de pan. De rabarber in kleine stukje snijden en in de pan gooien. Een flinke hoeveelheid suiker erin. Zet het op het vuur en laat ongeveer 15-20 minuten koken. Voeg de laatste vijf minuten wat frambozen toe en proef of er meer suiker in moet. Roer de moes goed door elkaar. Dit alles moet op basis van gevoel en smaak.