Rijstsalade

De langste dag van het jaar, dat betekent Sin Jans’ feest op de kinderopvang. Iedereen nam wat lekkers mee en kon dit op de tafel zetten. Er werden broodjes gebakken boven een vuur en prachtige bloemenkransen gemaakt. Voor Suze had ik een bakje met rijst, rauwkost en knakworstjes mee. Verder had ik een lekkere rijstsalade gemaakt.

Ingrediënten:
400 gram zilvervliesrijst
Halve komkommer
Bosui
Klein blikje maïskorrels
Halve rode paprika
Zakje groene olijven zonder pit
Handje peterselie
Drie stengels bieslook
Takje munt
Flinke scheut olijfolie
Twee eetlepels mayonaise
Citroen
Peper en zout

Kook de rijst, spoel af en laat uitlekken. Snij de komkommer en paprika in blokjes en de bosui en olijven in plakjes. Meng de groente door de rijst. Hak de kruiden en strooi over de rijst. Rasp de citroen en pers het sap er uit. Meng het citroen rasp, sap, mayonaise en olie door de rijst. Bestrooi royaal met peper en zout en hussel alles nog eens goed door elkaar. Laat nog even koud worden in de koelkast.

20120622-135125.jpg

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.