Risotto met venkel

Met mijn USA vriendinnen, waarvan de helft zwanger, verblijven we een weekendje in Den Haag. We zitten in een supergaaf appartement in het centrum. De eerst avond waren we vrij laat aanwezig dus een lekkere risotto in elkaar geflanst, smaakt goed met een droog zacht wit wijntje.

Ingrediƫnten:
Voor 6 personen en baby
800 gram risotto rijst
3 liter kokend water
3 groentebouillon blokjes
1 venkel knol
1 zakje gesneden kastanje-champignons
1 bakje gemengde paddestoelen
100 gram roomboter
Heel blok parmezaanse kaas, geraspt
Bakje gesneden uitjes
bakje platte peterselie gehakt

Neem een grote pan Bak de uitjes heel kort glazig in wat olijfolie. Doe de rijst er bij en bak kort tot de korrels glanzen. Snij de venkel in blokjes en bak kort mee. Voeg een grote scheut heet water toe en de bouillonblokjes. Roer goed door en laat zachtjes koken. Voeg elke keer een nieuwe scheut water toe als het opgenomen is. Na tien minuten kunnen de champignons er bij. Na ongeveer nog tien minuten is het klaar, wel even proeven! Neem de pan van het vuur. Roer de helft van de kaas, de boter en de peterselie er door. Serveer met de rest van de kaas.

20120512-164309.jpg

20120512-164319.jpg

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.