Saskia’s brownies

Mijn lieve buurvrouw Saskia is ook de diëtist van Suze uit het Wilhelmina ziekenhuis Assen. Erg handig als je tips nodig hebt. Ze had een lekker recept en wilde dit graag eens met glutenvrij meel uitproberen. Ik had nog wat meel staan en in ruil daarvoor kreeg ik een paar van deze overheerlijke brownies. Moet je echt een keer maken!

Ingrediënten:
240 g boter
240 g pure chocolade
3 eieren
375 g fijne suiker
190 g Schaer Mehl
65 g zelfrijzend bakmeel Doves farm
200 g grof gehakte witte chocolade

Roer in een diepe pan op zeer laag vuur de boter en de pure chocolade tot een gladde massa.
Klop de eieren en de suiker in een kom licht en dik. Mix de zachtgeworden boter er door. Schep het eimengsel door de chocolademassa. Voeg de gezeefde bloem en bakmeel toe en meng alles tot het egaal van kleur is. Voeg als laatste de witte chocoladestukjes toe en roer het kort door. De witte chocolade mag niet smelten! Stort het beslag in een ingevette, met bakpapier beklede ovenschaal van ca. 23 cm. Bak de brownies in een voorverwarmde oven op 180 graden, ongeveer 30 minuten of tot de massa gaar is. Laat de brownies goed afkoelen, want warm of lauw zijn ze niet goed te snijden…geduld dus! Als het eenmaal afgekoeld is, kan het calorie-festijn beginnen! Helemaal lekker met slagroom erbij!

20120305-204059.jpg

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.