Deze heerlijke ovenschotel kun je in allerlei kleine schaaltjes bakken. Maar in een grote schaal wil het ook prima. Vooral de combinatie van venkel met blauwe kaas was erg geslaagd.
Ingrediënten:
1 aubergine in plakken van 1 cm
Peper en zout
6-8 el olijfolie
2 tenen knoflook uitgeperst
1 courgette in plakken
3 trostomaten in plakken
1 venkel knol, in stukjes
125 ml crème fraiche
2 eieren
1 takje tijm, blaadjes
1 takje rozemarijn, naaldjes
100 gram blauwschimmelkaas, verkruimeld
Verwarm de oven voor op 175 graden. Bestrooi de aubergine met zout en laat 5 minuten uitlekken in een vergiet. Roer de olie om met de knoflook en laat 10 minuten staan. Leg de groenten in een ovenschaal en schenk de olie er over heen en rooster ze 10 minuten in de oven. Maal er peper en zout over. Klop de crème fraiche en de eieren los, roer de tijm, de helft van de rozemarijn en de kaas erdoor. Schenk het mengsel over de groente en bak de taart in 15-20 minuten goudbruinen gaar in het midden van de oven.