Toad-in-the-hole deel 2

Aanstaande donderdag geef ik weer bakles in Groningen. Nog gauw even dit recept uitgeprobeerd want dat was al een tijd geleden. Hij beviel weer erg goed, veel goedkoper en makkelijker dan bladerdeeg.

Ingrediënten:
Beslag:
100 gram bloem (Doves Farm)
2 eieren
200 ml melk
2 el grove mosterd
2 el olie

Vulling:
2 el boter
2 teentjes knoflook, geperst
2 gele paprika’s, in reepjes
1 ui in achten
250 gram broccoli in kleine roosjes
3 trostomaten, in kwarten
50 gram maïs
1 tl grove mosterd
2 el fijngehakte verse kruiden (bv rozemarijn, bieslook en oregano)

Mix de bloem, melk, eieren en een snufje zout tot een dun beslag. Giet de olie in een ovenschaal en zet 10 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden.
Smelt de boter in een wok en bak de groenten en knoflook een paar minuten aan, waarbij je de maïs en tomaten als laatste toevoegt. Breng op smaak met zout en peper en de verse kruiden.
Neem de ovenschaal uit de oven en giet het beslag er in. Schep de groenten in het midden en bak het gerecht in 30 minuten gaar tot het beslag is gerezen en stevig aanvoelt.

20120917-215225.jpg

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.