Macaroni ovenschotel met kaas

Deze ovenschotel was verrassend zacht van smaak en dus hebben mijn kinderen er ook heerlijk van gesmuld. Het aantal calorieën wil ik niet weten maar met een frisse salade er bij voelt het gelijk een stuk gezonder.

Ingrediënten:

2 el glutenvrij paneermeel (Schaer)
300 ml halfvolle melk
1 tl fijne mosterd
1 stukje Gorgonzola (kaas, 185 g) let op of de ingrediënten glutenvrij zijn
40 g glutenvrije bloem (Doves Farm)
1 bakje platte peterselie, fijngesneden
1 bakje ricotta (verse kaas, 250 g)
1 zakje mozzarella (125 g), in plakken
40 g boter
300 g macaroni (Jumbo)

Bereiden
Verwarm de oven voor op 200 °C. Kook de pasta 6 min. in water met zout. Smelt ondertussen de boter in een steelpan, voeg de bloem toe, roer goed door en laat op laag vuur 3 min. garen (roux). Voeg de melk toe en breng aan de kook. Roer regelmatig zodat een gladde saus ontstaat. Laat 2 min. op laag vuur koken. Giet de pasta af en doe in de ovenschaal. Schep de peterselie erdoor.
Voeg de mosterd, ricotta en 2/3 van de Gorgonzola toe aan de saus en roer tot de kaas is gesmolten. Schenk de kaassaus over de pasta, schep om en verdeel de rest van de Gorgonzola en de mozzarella erover. Bestrooi met het paneermeel.
Bak de schotel ca. 10 minuten onder de grill tot hij goudbruin is.

20120918-203051.jpg

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.