Pompoen gevuld met paddestoelen

In de Allerhande staan altij veel lekkere recepten, met een aantal aanpassingen zijn ze prima glutenvrij te maken. Mijn vriendin Ineke kwam eten dus een goed excuus om dit leuke recept uit te proberen.
Het zag er heerlijk kneuterig uit zo’n gevulde pompoen, en nog lekker ook!

Ingrediƫnten:
Voor 4 personen

1 pak notenrijst Lassie
1 pompoen
30 gram boter
1 ui gesnipperd
2 tenen knoflook fijngesneden
2 bakjes paddenstoelen melange ( of 1 en 1 gewone champignons)
1 tl tijm
30 gram gv bloem (schaer mehl)
1 tablet bospaddestoelenbouillon ( AH eigen merk)
1 bakje ongezouten notenmix naar keuze
1 bosje platte peterselie

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Snij ondertussen het kapje van de pompoen en verwijder de zaden en draderige binnenkant met een lepel. Hol de pompoen verder uit en laat 1 cm vruchtvlees zitten. Snij het verwijderde vruchtvlees in blokjes en kook 6 min. in water met zout. Giet af en pureer met de staafmixer.
Verhit de boter in een diepe pan en fruit de ui en knoflook 3 minuten. Voeg de paddestoelen tijm (uit de tuin) toe en
Bak 4 minuten. Doe de bloem er bijen laat al roerend in 2 minuten gaar worden. Voeg 400 ml water toe en het bouillon tablet en breng al roerend aan de kook. Doe de pompoenpuree erbij en laat de ragout 5 minuten koken. Breng op smaak met peper.
Meng de noten en de peterselie door de rijst. Schep de ragout in de pompoen en serveer met de notenrijst.

20111122-203332.jpg

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.