Als ik met pompoen kook houd ik altijd een halve over. Die zit mij dan een week treurig aan te kijken vanuit de koelkast tot ik de stoute schoenen aantrek en op zoek ga naar een nieuw recept met pompoen. Dit recept komt van de Appie app, met hier en daar wat kleine aanpassingen. Het was echt een heerlijke variatie op de traditionele risotto, met recht een toppertje!
Ingrediƫnten:
Voor drie personen
250 gram risottorijst
Halve pompoen
75 gram pecorino geraspt
1 doosje zachte geitenkaas (President)
1 el roomboter
1 liter gekookt water, heet
2 groentebouillon blokjes Zonnatura
3 eetlepels gehakte bieslook en peterselie
1 teentje knoflook
1 tl chilipeper
3 el pijnboompitten
Bak de pijnboompitten kort in een wok zonder olie tot ze lichtbruin kleuren, doe ze in een bakje. Schil de pompoen en snij in blokjes van 1 cm. Giet een scheut olijfolie in de wok en bak de knoflook met de rijst 1 minuut. Voeg de pompoen toe, de chilipeper en een flinke scheut heet water met de bouillonblokjes. Roer goed om en laat borrelen. Voeg elke keer als het vocht is opgenomen een nieuwe scheut water toe tot de risotto na ongeveer 20 minuten gaar is. Het moet niet papperig zijn, de rijst moet in de pan vloeien. Haal de pan van het vuur. Roer de boter en de helft van de pecorino en geitenkaas door de risotto. Serveer de risotto op een bord, verkruimel er geitenkaas over, een beetje pecorino, de kruiden en de pijnboompitten. En dan heerlijk genieten.