Gegrilde groente met kruidenmayonaise

Ik ben dol op gegrilde groenten, je kan ze overal bij eten. Lekker simpel maar overheerlijk op een geroosterde boterham of door de pasta, niet te versmaden.

Ingrediƫnten:

1 aubergine
1 courgette
1 gele paprika
1 groene paprika
Half bakje champignons
1 rode ui
Italiaanse kruiden (vers of uit een potje)
2 teentjes knoflook in plakjes
3 eetlepels mayonaise (Tons’ Belze mayonaise,Jumbo)
3 el water
Handje gesneden bieslook en peterselie
Peper en zout

Snij de groenten in grove stukken en leg in een ovenschaal. Schenk er lekkere olijfolie over en bestrooi met peper, zout en Italiaanse kruiden. Leg de plakjes knoflook er tussen. Zet de schaal ongeveer 20 minuten onder de gril en schep regelmatig om. De groenten zijn klaar als de aubergine gaar is en niet meer taai. Maak een sausje van de mayonaise, verse kruiden en peper en zout. Besmeer geroosterde broodjes (Schaer) met de saus en beleg met de groente. Met de handen eten.

20120123-134511.jpg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *