Deze bahji’s zijn heerlijk als voorafje of bij het hoofdgerecht met friet en een salade. Serveer er een mayonaise of yoghurtsausje bij met verse kruiden zoals munt.
Ingrediƫnten:
175 gram besanmeel (kikkererwtenmeel)
1 tl bakpoeder
2 tl gemalen koriander
1 tl garam masala
11/2 tl chilipoeder
2 el gehakte verse koriander
1 kleine ui, gesnipperd
1 halve prei, in ringen
100 gram gekookte bloemkool, in stukjes
Meng het meel met het bakpoeder en een beetje zout en voeg alle kruiden toe. Verdeel het mengsel in drie porties. Roer door de eerste portie de ui, de tweede de prei en de derde de bloemkool. Voeg aan elke portie 3-4 el water toe en meng tot een gladde pasta. Voeg meer water toe als het mengsel te droog is. Verhit olie in een frituurpan of wok en bak de bahji’s 4 minuten tot ze bruin zijn. Laat ze uitlekken op keukenpapier. Serveer ze heet en proef welke van de drie je het lekkerst vindt!