Deze pasta schotel was heerlijk romig en zacht van smaak. Ook qua tijd prima te doen. Strooi er flink wat zout en peper over of een beetje chilipeper voor extra pit.
Pompoen met penne
Italiaans, 4 pers, bereiden 30 min
Ingrediƫnten
300 g glutenvrije pasta
1 el gedroogde Italiaanse kruiden
1/2 pompoen (600 g)
1 ui, grof gesnipperd
1 blik tomatenblokjes (400 g)
1 dunne prei, in ringen
2 el olijfolie
1/2 flesje soyaroom (a 250 ml)
Bereiden
Snijd de pompoen in parten. Verwijder de zaden en de draderige binnenkant. Schil de parten. Snijd de pompoen in stukken van 2 cm. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui 3 min. Voeg de pompoen toe en roerbak 5 min. Voeg de tomatenblokjes, prei, kruiden en 200 ml water toe, doe de deksel op de pan en breng aan de kook. Zet het vuur laag en stoof 15 min. of tot de pompoen gaar is. Schep af en toe om. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Voeg de kookroom toe aan de pompoen en breng het gerecht al roerend weer aan de kook. Breng op smaak met peper en zout. Giet de penne af en meng door de pompoen.
Bekijk het originele recept op ah.nl