Rijst met pompoen en tofu

Lekker… Een paar kleine aanpassingen (rode peper toevoegen) en dit gerecht van Appie is echt lekker. De andere helft van de pompoen heb ik gebruikt en deze keer de schil er om gelaten, maakt het wat knapperiger.

Pompoen met tofu en cashewnoten
4 pers, bereiden 30 min

Ingrediƫnten

250 g sperziebonen
1/2 pompoen (ca. 600 g, puur&eerlijk biologisch)
1 ui, in smalle partjes
1 pak notenrijst AH
3 el wokolie
1 bakje tofu roerbak pittig gekruid (180 g)
1 rode peper, fijgesneden
75 g ongezouten cashewnoten (bakje 170 g)
75 ml glutenvrije sojasaus Tamari (internet)

Bereiding
Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking (bereidingswijze met ruim water, bewaar 75 ml van het kookwater). Snijd de pompoen doormidden, verwijder zaden en draden. Snijd het vruchtvlees in stukken. Verhit in een braadpan de wokolie en bak hierin de stukken pompoen al omscheppend 5 minuten. Voeg de ui, de tofureepjes, de peper en de cashewnoten toe en roerbak 3 minuten. Kook de sperzieboontjes 5 minuten, giet ze af en schep ze met de sojasaus en 75 ml kookwater van de rijst bij de pompoen in de pan. Stoof het gerecht afgedekt nog 15 minuten. Serveer met noten rijst.

20120202-213847.jpg

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.