Marrokkaanse linzensoep

Deze soep was heerlijk en vulde goed. Past precies bij dit winterse weer. Makkelijk te maken. Ik had gedroogde linzen dus een kwartier laten koken, maar het kan ook prima met linzen uit blik. Als je de olijfolie niet hebt kun je ook gewone olijfolie nemen en een teentje knoflook en wat chilipeper toevoegen. Serveer de soep met zelfgebakken donker brood van Schaer, peterselie chilipeper kruidenboter en verse tapenade. Vanmiddag na het schaatsen hebben we de restjes opgegeten, mmmm.

Ingrediƫnten
4 personen

2 tl kaneel
1 citroen
1 zakje verse koriander (15 g), fijngehakt
1 blik kikkererwten (400 g), uitgelekt
1 blik linzen (400 g), uitgelekt
1 blik tomatenblokjes (400 g)
4 el olijfolie extra vierge met knoflook en chilipeper
1 liter groentebouillon, van tabletten
1 grote ui, gesnipperd
2 stengels bleekselderij, in boogjes

Bereiden
In (soep)pan olie verhitten. Ui, bleekselderij en kaneel 2 min. zachtjes bakken. Linzen, kikkererwten en tomatenblokjes met sap door uimengsel scheppen. Hete bouillon erdoor roeren en geheel 10 min. zachtjes laten koken. Citroen halveren en een helft uitpersen. Citroensap door soep roeren. Soep met staafmixer of in keukenmachine grof pureren (optioneel) en over kommen verdelen. Koriander erover strooien.

20120204-200423.jpg

20120204-200435.jpg

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.