Geitenkaas omelet met spinazie

Deze week heb ik allemaal recepten van de Appie app gehaald. Je kan dan een ingrediënt intypen en kiezen voor hoofdgerecht en vegetarisch. Dan rolt er van alles uit. Zo ook deze geitenkaas omelet, wel handig na een drukke dag werken en alleen met de kinderen eten. Voor de kinderen had ik een omelet zonder geitenkaas gemaakt met aardappels en broccoli.

Geitenkaasomelet met groenten
4 pers, bereiden 30 min

Ingrediënten

100 ml room culinair (pakje 200 ml)
150 g geitenkaas naturel 55+
1 bakje kastanjechampignons (250 g)
1 teen knoflook, geperst
2 rode uien, in ringen
1 zak verse spinazie (300 g)
1 rode peper, zaadlijsten verwijderd
1/2 pakje platte peterselie (a 20 g), fijngesneden
Zakje gebakken aardappeltjes
6 el olijfolie
6 eieren
Bereiding
Bereiden
1. Bak decaardappeltjes in hete olie bruin. Veeg ondertussen de champignons schoon met keukenpapier. Verhit 1 el olie en fruit de ui 4 min. Voeg de knoflook toe en fruit 1 min. mee. Snijd de rode peper in reepjes en voeg samen met de champignons toe. Bak nog 4 min.
2. Voeg de spinazie in delen toe aan het champignonmengsel en bak tot de blaadjes geslonken zijn. Breng op smaak met peper en zout.
3. Splits ondertussen de eieren. Klop de eiwitten stijf. Klop in een kom de eidooiers los met de room. Verkruimel de geitenkaas erboven. Voeg naar smaak peper en zout toe. Spatel het eiwit erdoor. Verhit de rest van de olie in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak één voor één 4 luchtige omeletten.
4. Leg op elk bord een omelet, verdeel de groente erover en vouw de omelet dicht. Serveer met de gebakken aardappelen en bestrooi met de peterselie.

20120201-212900.jpg

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.