Voor 4 personen:
250 gram kikkererwten (uit blik of gekookt)
Halve bloemkool, bijna gaar gestoomd
5 el zonnebloemolie
250 gram uien, gesnipperd
2 groene pepers uit een potje, fijngehakt
4 tl verse gember (potje)
1 el komijn
1 el paprika poeder
2 el tomatenpuree
4 tl kurkuma
1 el garam masala
1 zakje aardappel wokblokjes (celavita)
1 blik tomatenblokjes
2 el verse koriander, fijgesneden
Pakje kokosmelk
Verhit 2 el olie en bak de ui en peper kort glazig. Voeg gember toe en bak nog 1 minuut. Voeg komijn en paprika poeder en kikkererwten toe. Roer tomatenpuree, bloemkool en 150 ml water erdoor. Laat zachtjes koken. Verhit in een andere koekenpan olie, kurkuma en wat komijn en bak hierin de aardappeltjes. Bestrooi met zout en peper. Roer de blokjes tomaat en garam masala er door. Gooi de aardappeltjes en kokosmelk er door en laat 10 minuten pruttelen. Bestrooi met koriander en serveer met verse mango, basmatirijst en pappadums.