Pasta met champignons à la crème

Twee dagen achter elkaar heb ik gekookt uit het boek Gezond eten zonder gluten. Het is zo’n boek waar ik vaak in blader maar uiteindelijk steeds weer wegleg. Bij veel recepten staan geen foto’s en het is vrij omslachtig geschreven. De pasta en curry waren best veel werk om te maken en zeker lekker maar wat mij betreft geen toppers. Ik heb er een beetje aan veranderd en zal proberen het zo simpel mogelijk op te schrijven. Deze pasta is de volgende dag nadat je hem even onder de gril hebt gezet ook nog goed te eten.

Ingrediënten:
Voor 2 personen

250 gram glutenvrije pasta
75 gram boter
25 gram maïsmeel
25 gram rijstebloem
1 ui, gesnipperd
1 bakje champignons, in plakjes
Zout en peper
Scheutje citroensap
125 ml slagroom of soya kookroom (Jumbo)
Handje fijngesneden peterselie
Bol buffelmozzarella
50 gram geraspte geitenkaas

Kook de pasta volgens de verpakking. Voor de roux, verhit 55 gram boter in een pan en voeg de twee meelsoorten toe. Roer goed door en laat 2 minuten op laag voer koken. Zet deze roux weg.
Verhit de rest van de boter in een pan met een dikke bodem. Voeg de ui toe en laat zacht worden maar niet bruin kleuren. Schep de ui in een kom en bak de champignon met zout, peper en een beetje citroensap. Schep de ui erbij en voeg de room toe, laat een paar minuten koken. Doe er wat roux bij en laat al roerend doorkoken. Doe de peterselie er bij. Schep de pasta in een kleine ovenschaal, verdeel de champignons erover en leg de plakjes mozzarella er op. Bestrooi met de geitenkaas en zet onder de gril tot het bruin kleurt.

20120128-211448.jpg

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.