Pizza met rode ui en feta

Normaal gesproken maak ik altijd zelf pizzadeeg, zie andere pizza recepten. Door een migraine aanval genoodzaakt om kant en klare bodems te gebruiken, die had ik net via internet besteld. Het merk was Crazy bakers of Sweden,hartstikke gestoord waren ze want niet te eten! De topping was wel lekker en heel apart. Zeker een aanrader op een lekkere zelfgebakken bodem. Recept is van Appie.

Ingrediënten
Voor 4 personen

200 g feta (kaas)
50 g pijnboompitten
8 zongedroogde tomaten (pot à 280 g)
4 rode uien
75 g rozijnen
2 kant en klare pizzabodems (via internet of Schaer)
2 eetlepels olijfolie
4 eetlepels rode pesto

Bereiden
Uien pellen en in ringen snijden. In braadpan olie verhitten en ui in ca. 10 minuten zachtjes smoren. Intussen oven voorverwarmen op 225 °C of gasovenstand 5. Ui mengen met rozijnen en pijnboompitten. Tomaten in reepjes snijden en door uimengsel scheppen. Pizza besmeren met pesto. Uimengsel erover verdelen en bestrooien met peper. Kaas erboven verkruimelen. Pizza in midden van oven in ca. 20 minuten gaar bakken.

20120229-084748.jpg

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.