Deze pasta zag ik op tv bij Jamie Oliver in 30 minute meals. Ik had wat weinig pasta en veel citroen wat leidde tot een soort Napoleon zure snoepjes pasta. Vandaar het recept een beetje aangepast. Heerlijk voor als het weer eens mooi weer wordt.
Ingrediënten:
2 eidooiers
125 gram Parmezaanse kaas (geraspt)
Schil en sap van 1 citroen
Bosje verse basilicum
200 gram gv pasta
Scheid de eieren voorzichtig en doe de dooiers in een grote serveerkom. Doe er 3 eetlepels olijfolie bij en zout en peper bij. Voeg de geraspte Parmezaanse kaas, citroenschil en citroensap hier aantoe. Houd een paar blaadjes basilicum apart en verdeel het bosje basilicum in tweeën. Stamp de ene helft fijn tot een puree en hak de andere helft in grove stukjes. Doe ze allebei in de kom en voeg naar smaak zout en peper toe.
Als de pasta klaar is, meng dan de pasta met de saus. Gebruik een beetje van het kookvocht om de saus wat aan te dikken en voeg naar smaak nog wat citroensap, zout, peper of kaas toe.