We hebben heerlijk gesmuld van dit gerecht. we hadden lekkere verse kruiden uit de tuin wat het geheel betaalbaar maakt.
Ingrediënten
zonnebloemolie, om te frituren
1 handje bieslook
1 handje munt
2 tl gemalen komijn
2 el zelfrijzend bakmeel
1 teentje knoflook
1 handje diepvries doperwten
2 blikken kikkererwten (goed uitlekken)!
2 el zout
1 ui
2 tl gedroogde koriander
50 gram quinoa
2 el glutenvrije paneermeel (Schaer)
Bereiden
1. Maal de doperwten, kikkererwten ui, knoflook, bieslook, peterselie, munt, koriander en komijn 1 1/2 min. in de keukenmachine tot een stevige puree. Doe in een kom en meng er de bulgur, het bakmeel en het zout door. Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in kleine stukjes en voeg toe aan de puree. 2. Verhit een laag olie van 6 cm in een pan tot 180 °C. Controleer eventueel de temperatuur met de keukenthermometer of tot een stukje puree gelijk komt bovendrijven als je het er in laat vallen. Schep met 2 el bolletjes van de puree. Doe ze in de hete olie en frituur 3 min. Schep uit de pan met een schuimspaan. Laat uitlekken op keuken papier. Herhaal tot de puree op is.
Sausje:
4 el mayonaise (Tons’ belze mayonaise is lekker, Jumbo)
2 el zure room (of yoghurt)
Beetje water (om het wat dunner te maken)
1 teen knoflook
Bieslook en peterselie
Peper en zout
Meng alles door elkaar tot een lekker sausje.
Salade:
Ingrediënten
200 gram quinoa gekookt en afgekoeld
2 lente uitjes in ringetjes
1/2 komkommer in blokjes
1/2 rode ui in stukjes
1/4 rode paprika in blokjes
1/4 gele paprika in blokjes
1/2 pakje feta
3 el olijfolie
1/2 citroen uitgeperst
Handje munt fijngehakt
4 stengels bieslook fijngehakt
Handje peterselie fijngehakt
Peper en zout
Meng alle ingrediënten door elkaar en breng op smaak met zout en peper.