Braziliaanse kaasbroodjes

Dit recept komt uit de dunne vegetariër, echt dun wordt je er niet van maar dat terzijde.
Ik ben groot voorstander van recepten die van nature glutenvrij zijn want die proberen niet de smaak van ‘echt’ brood na te bootsen. De broodjes waren wel wat heftig van smaak door de pecorino die ik had gebruikt. Volgende keer neem ik grana padano.

Ingrediënten:
500 gram fijn cassavemeel
4 eieren
200 gram geraspte, harde, oude kaas
1 grote kop melk
4 el zonnebloem olie
1 tl zout

Verwarm de oven voor op 180 graden.
Mocht het cassavemeel niet los zijn, zeef het dan eerst. Breng de melk met de olie en het zout aan de kook in een pan. Voeg al roerend het cassavemeel toe. Als het goed gemengd is laat je het afkoelen.
Roer er daarna de eieren een voor een door. Als laatstemeng je de kaas erdoorheen. Goed kneden. Smeer je handen in met wat zonnebloemolie en maak kleine bolletjes van het deeg (ongeveer 4 centimeter doorsnee).
Leg de bolletjes in de oven op bakpapier op de bakplaat.
Na 25-30 minuten in de oven zijn de broodjes gaar. Je kunt dit testen door ermet een vork in te prikken: als er geen deeg aan de vork plakt, zijn ze goed.

20120605-105144.jpg

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.