Ik weet niet wat deze titel betekent maar ik hoop niet paneer met spinazie want de spinazie heb ik weggelaten. Deze curry beviel zo goed dat mijn man zelfs het laatste restje uit de pan wilde eten. Gelukkig kon ik het nog net redden zodat ik een bakje naar buurvrouw Erica kon brengen die wel eens zelfgemaakte curry wilde proeven. Natuurlijk weer in ruil voor een paar aardappels uit haar vaders groentetuin.
Ingrediƫnten:
1 ui in ringen
1 teentje knoflook, geperst
1 gedroogde rode Spaanse peper
1 tl kurkurma
500 gram aardappels in blokjes van 2 cm
400 gram tomaten uit blik
1,5 dl water
Pakje paneer naturel (ekoplaza), in blokjes
100 gram champignons, in vieren
1 tl garam marsala
1 el fijngehakte koriander
1 el fijngehakte peterselie
Zout en peper
Verhit een scheutje olie in een pan. Fruit de ui 5 minuten op laag vuur. Voeg de knoflook en Spaanse peper toe en fruit nog even.
Voeg de kurkurma, zout, de aardappels, tomaten en het water toe en breng het geheel aan de kook. Laat 10-15 minuten koken tot de aardappels gaar zijn. Bak ondertussen de paneer in een beetje olie rondom bruin.
Voeg de champignons, paneer, garam marsala, koriander en peterselie toe. Laat nog vijf minuten pruttelen en maak af met peper en zout.