Linzenkroketjes

Deze kroketjes waren qua smaak goed maar een tikkeltje te nat. Neem dus wat minder water en schenk nog een beetje bij indien nodig.
Trek gerust anderhalf uur uit voor dit gerecht want ik kwam na een uur in tijdnood waardoor de kroketjes niet goed gekoeld waren.

Ingrediƫnten:
Voor 4 personen
225 gram rode linzen
1 groene paprika, fijngehakt
1 ui, gesnipperd
2 teentjes knoflook, geperst
1 tl garam marsala
1/2 tl chilipoeder
1 tl komijn
2 tl citroensap
2 el fijngehakte ongezouten pinda’s
6 dl water
1 ei, geklopt
3 el bloem (Doves Farm)
1 tl kurkuma
1 tl chilipoeder
4 el plantaardige olie

Doe de linzen, paprika, ui, knoflook, garam marsala, chilipoeder, komijn, citroensap en de pinda’s in een grote pan. Voeg het water toe en breng aan de kook. Zet het vuur lager en kook onder af en toe roeren in 30 minuten gaar. Haal de pan van het vuur en laat het geheel iets afkoelen. Klop het ei erdoor en voeg zout naar smaak toe. Laat het mengsel helemaal afkoelen. Maak met met bloem bestoven handen kroketjes van het linzen mengsel. Roer de bloem, kurkuma en de chilipoeder door elkaar en rol de kroketjes er door. Verhit de olie in een grote koekenpan. Bak de kroketten aan alle kanten in 10 minuten goudbruin.

20120806-224030.jpg

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.