Deze risotto zag er lekker uit en ook nog eens heel weinig calorieën. Helaas was het ook wat groenig, ik miste erg de roomboter en parmezaanse kaas. Dit deed me meer aan pasta denken.
Ingrediënten:
1,5 liter groentebouillon
2 teentje knoflook, geperst
2 stengels prei
225 gram risotto rijst
4 el fijngehakte verse kruiden (peterselie, bieslook en oregano)
225 gram verse spinazie
3 el yoghurt
Zout en peper
Reepjes prei ter garnering
Verhit twee eetlepels olie in een wok. Voeg de prei en knoflook toe en bak 2-3 minuten op laag vuur.
Schenk een flinke scheut bouillon er bij en laat opnemen door de rijst. Schenk steeds een nieuwe scheut bouillon er bij tot de rijst na ongeveer 20 minuten gaar is. Roer de kruiden en de spinazie erdoor. Voeg peper en zout toe en verwarm nog twee minuten.
Roer de yoghurt erdoor en serveer met reepjes prei.