100.000 calorieën cheesecake

Deze chocolade cheesecake is heerlijk maar erg machtig. Het is zeker genoeg voor een man of 20. Neem vooral een heel klein puntje en genieten maar!
Van de bakles waren veel pepernoten over die niet helemaal gaar waren en dus slof. Een ideale basis voor deze taart.

Ingrediënten:
300 gram oude sloffe of goedkope glutenvrije koekjes (pepernoten)
100 gram gesmolten roomboter (magnetron)
300 gram pure chocolade (72%)
9! pakjes Mon Chou (100 gram)
340 gram witte basterdsuiker
4 eieren

Verwarm de oven voor op 170 graden. Maal de koekjes fijn in de keukenmachine en voeg de boter toe. Verdeel het mengsel over de bodem van een springvorm, druk aan en zet 5 minuten in de oven.
Smelt de chocolade in de magnetron of au bain-marie. Meng de roomkaas en de suiker in de keukenmachine. Voeg een voor een de eieren toe. Schep 8 el van dit mengsel apart in een kom. Spatel de chocolade door het mengsel en schenk in de springvorm. Verdeel er een paar druppels over en maak met een saté prikker mooie krullen, zodat er een mooi marmerpatroon ontstaat.
Bak de taart 1 uur in de oven. Dek af met aluminium folie alsnog te donker wordt. Goed laten afkoelen en dan in de koelkast.
Ook leuk om met kinderen te maken al zag ik achteraf wel kleine chocolade voetafdrukjes op mijn witte vloer….

20111125-143813.jpg

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.