Aspergetaart

Kan ik jullie blij maken met een kilo asperges? Stond in de what’s app van buurman Marcel. In onze straat communiceren we louter door middel van appjes wat weer leidt tot gezellige borrels, bbq’s en spelletjes avonden. Enfin, blij waren we zeker en alhoewel manlief het liefst asperges traditioneel eet met ham en ei werd het een hartige taart. Van de restjes heb ik soep gemaakt, zie volgend recept.

Ingrediënten:
1 rol bladerdeeg van DS4you (Jumbo)
vier champignons in plakjes
1 lente uitje in ringetjes
3/4 kilo geschilde witte asperges
2 eieren
150 ml crème fraiche
125 gram geraspte geitenkaas
Bieslook
Zout en peper

Ontdooi het bladerdeeg drie uur van tevoren. Verwarm de oven voor op 180 graden.
Kook de asperges in ongeveer 15 minuten beetgaar. Rol het bladerdeeg uit en leg het in een ovenschaal, bekleed de randjes en prik gaatjes in het deeg. Verdeel de champignons en lenteui over het deeg. Maak een mengsel van de geklopte eieren, kaas en crème fraiche. Roer er bieslook en peper en zout doorheen. Giet de asperges af en verdeel ze over de ovenschaal. Schenk het eimengsel er over en bak 20 minuten in de oven tot de ei gestold is en de bovenkant bruin.

20120527-190607.jpg

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.