Aubergines met mozzarella

Dit gerecht leek me heerlijk maar viel wat tegen. Wat ik al vreesde was het geval, de aubergines waren rubberig. Ik had te dikke plakken gesneden. Voortaan doe ik het met de kaasschaaf.
Wij aten het met brood (ciabatta van Schaer) en een salade met rode accenten (peppadew, paprika en zongedroogde tomaatjes).

Ingrediƫnten:
2 aubergines
2 bollen mozzarella
1 fles bio tomatensaus
50 gram pecorino
1 teen knoflook
10 takjes basilicum
Peper en zout

Snij de aubergines in de lengte in dunne plakken (kaasschaaf) en bak ze per 3 in een scheutje olie met een teentje knoflook.
Doe een laagje tomatensaus in een ovenschaal en bestrooi met peper, zout en blaadjes basilicum. Leg daar de helft van de aubergines op. Daarna weer tomatensaus en aubergines. Eindig met tomatensaus en leg hierop plakken mozzarella. Bestrooi
Met de pecorino en zet 20 minuten in een voorverwarmde oven op 220 graden.

20111107-234058.jpg

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.