Basilicum mayonaise

Oef, vandaag zwaar gezondigd. Niets heerlijk vers bereide creaties maar gewoon aardappelballetjes uit de oven met broccoli en worstjes/vegaburger.
Tussen werk, chreche, lampionnenshow en speeltuinvergadering door een snelle hap. Wel met overheerlijke zelfgemaakte basilicum mayonaise dus dat recept zal ik jullie niet onthouden.

Ingrediƫnten:
Moeten op kamertemperatuur zijn!
Voor 2 personen

1 eidooier
1 el sterke mosterd
1 el azijn
150 ml olie
Zout en peper
Paar takjes basilicum
1 teentje knoflook

Ei, 1 el olie en mosterd in de keukenmachine doen en 20 sec laten draaien. De helft van de olie in een heel dun straaltje toevoegen tot de mayonaise dikker wordt. Zout en peper ende rest van olie toevoegen. De machine steeds laten draaien. Op het laatst de azijn toevoegen. De basilicum en knoflook fijn malen of snijden en door de mayonaise roeren.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.