Bloemkool oliebolletjes

Vandaag wat geëxperimenteerd met verschillende frituurhapjes. Ik had van Biuculinair mix voor gierstburgers gemaakt maar dat smaakte wat kartonnig. De huisgemaakte frietjes en groente oliebolletjes waren erg lekker. Sausje er bij van mayonaise met yoghurt en knoflook met bieslook.

Ingrediënten:
Voor de patat

8 Aardappels
2 eetlepels bloem (doves farm)
Shoarma kruiden
Halve liter zonnebloemolie

Snij de aardappels ongeschild in repen van 1 cm dik. Kook ze 10 minuten en laat uitlekken. Roer de patat door de bloem en kruiden. Bak ze daarna in een pan met hete olie tot ze lekker bruin en knapperig zijn.

Voor de groentebolletjes:
Stronkjes broccoli en bloemkool
6 el besanmeel
1tl chilipoeder
1/2 tl zout
1 tl bakpoeder
1 tl komijnzaadjes
1el koriander
4 dl water

Meng het meel met de overige droge ingrediënten en schenk daarna het water erbij. Roer het geheel tot een glad beslag. Laat het beslag even rusten. Kook de groenten 5 minuten en laat uitlekken. Haal de groenten door het beslag en frituur ze, halverwege omdraaien. Serveer ze lekker heet.

20111028-212250.jpg

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.