Blueberry muffins

Voor Pasen maakte ik samen met mijn dochter deze overheerlijke muffins. Ik heb het recept van Brenda Kookt aangepast en ze waren echt super gelukt. Dus weg met voorverpakte gortdroge rotzooi want deze muffins kun je iedereen voorschotelen.

210 gram bloem (Schaer mehl)
150 gram kristalsuiker
2,5 ml zout
10 ml bakpoeder
83 ml olie (liefst zonnebloem olie of een andere olie zonder bijsmaak)
1 ei
83 ml melk
150 gram blueberry’s

Voor de topping:

50 gram kristalsuiker
25 gram bloem
30 gram boter (op kamertemperatuur)
3 ml kaneel
Bereiding:

Verwarm de oven voor op 200°C. Zet de muffinvormpjes klaar, eventueel in een bakblik.

Roer de bloem, suiker, zout en bakpoeder door elkaar. Mix de olie, melk en ei in een aparte kom. Voeg dit bij het bloem-mengsel. Roer even door elkaar, maar niet te lang.
Roer de blueberry’s er ook doorheen. (niet teveel roeren)

Maak de topping: Mix de roomboter met suiker, bloem en kaneel. Dit kan met een vork zodat het een kruimig deeg wordt.

Vul de muffinvormpjes voor ongeveer 3/4 met het muffinbeslag. (gaat uitstekend met een ijslepel!) Sprenkel hier de topping op.

Bak de muffins ongeveer 25 minuten op 200°C.

20130407-224013.jpg

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.