Meestal vind ik de recepten in het blaadje van de Jumbo waardeloos, maar deze was de moeite waard. Beetje zoet van smaak met veel verschillende ingrediënten. Voor kinderen is het ook zeer geschikt en wij vonden het ook erg lekker.
Ingrediënten:
Voor 2 volwassenen en 2 kinderen
Olijfolie
1 ui in stukjes
1/2 courgette in blokjes
1 teen knoflook
1 el paprikapoeder
Zout en peper
3 el tomatenketchup
1 1/2 blik kikkererwten (325) gram
1 zak gewassen verse spinazie
3 el blanke rozijnen
1 zakje geraspte kaas
1/2 zak tortilla chips naturel
Verwarm de oven voor op 200 graden. Verhit een scheut olijfolie in een wok en fruit hierin de ui en courgette. Voeg knoflook, paprikapoeder en zout en peper toe.
Voeg in gedeeltes de spinazie toe en laat slinken. Roerbak tot alle spinazie is geslonken en schep de rozijnen, de ketchup en de kikkererwten erdoor. Doe het mengsel in een grote ovenschaal en strooi de kaas erover. Steek de tortilla chips in de ovenschaal en bak krokant in 20 minuten in de oven.