Helaas vandaag niet zo’n geweldig recept. Het leek heel exotisch op het plaatje maar viel een beetje tegen. De smaak was vrij flauw en door de pandanrijst viel de saus helemaal weg. De stukjes mango waren wel lekker fris.
Ingrediƫnten:
200 gram broccoli, in roosjes
200 gram peultjes
1 mango, in blokjes
2 el sesamolie
1 rode peper zonder zaadjes, in reepjes
2 teentjes knoflook, gehakt
2 uien, gesnipperd
150 ml groentebouillon
5 el sojasaus (tamari van Yakso)
2 limoenen, geperst
1 el gember
1 gele paprika, in blokjes
Zout en peper
250 gram pandanrijst
Kook de rijst en giet af. Stoom de broccoli en peultjes 5 minuten.Bak de ui, peper en knoflook in 1 el sesamolie. Voeg de sojasaus, 3/4 van het limoensap en 2 el bouillon toe en laat indikken.
Bak de paprika, peultjes en broccoli in dd rest van de olie in drie minuten knapperig. Voeg de rest van de bouillon toe en zout en peper naar smaak. Schep de rest van het limoensap door de rijst. Verdeel de rijst over de borden, schep de groente en mango erop en giet de saus er over.
Bron: Boodschappen