Brindil bhaji met pittige aardappeltjes

Hot hot hot was dit gerecht, maar wel heerlijk! Ik heb drie rode pepers minder gebruikt dan in het originele recept en nog kwam het stoom uit mijn oren. Dat is rode peper aan mijn neus had gesmeerd hielp ook niet mee. De restjes heb ik de volgende dag als lunch gegeten.

Ingrediƫnten:
Voor drie personen

1 aubergine in reepjes
1 courgette in halve plakjes
1 groene paprika in reepjes
1 ui in dunne ringen
2 teentjes knoflook in plakjes
2 eetlepels verse gember (potje AH)
1/2 theelepel kurkuma
1 gedroogd Spaans pepertje
1/2 tl zout
400 gram tomaten uit blik
1 tl garam masala
Verse of gedroogde koriander

Bak de ui in een beetje olie en roomboter zacht. Voeg de aubergines toe en bak 8 minuten tot de aubergine goed zacht en bruin is. Voeg courgette en paprika toe en doe de knoflook er bij. Bak nog 5 minuten en voeg daarna gember, kurkuma, peper, tomaten plus sap en zout toe. Druk de tomaten stuk en laat het geheel 15 tot 20 minuten zacht koken. Voeg de garam masala toe en lat nog 5 minuten pruttelen. Doe als laatste de koriander er bij en serveer met papadums.

Pittige aardappels
Ingrediƫnten:
6 el olie
2 medium uien
1 tl gember
1 teen geperste knoflook
1 tl chilipoeder
1 1/2 tl gemalen komijn
1 1/2 tl gemalen koriander
1 tl zout
400 gram krieltjes
1 el citroensap
1/2 tl mosterdzaad

Prik gaatjes in de verpakking en verwarm de aardappeltjes op 700 graden 4 minuten in de magnetron, zo worden ze al een beetje gaar.
Verhit de olie in de pan en bak de uien goudbruin. Draai het vuur lager en voeg de gember, knoflook, chilipoeder, komijn, koriander en zout toe. Voeg de aardappels toe en sprenkel de citroensap erover en roer goed om. Vak de aardappels 15 minuten in dit mengsel en bestrooi na 10 minuten met mosterdzaad. Eventueel bij serveren bestrooien met verse koriander.

20120118-085421.jpg

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.