Cake pops

Voor mijn verjaardag heb ik van mijn schoonouders een boek over cake pops gekregen. Dat zijn cakejes met een laagje op een stokje. Je hebt als basis een cake nodig die kruimelig is, bak die dus 1 of 2 dagen van te voren. Daarnaast kun je ze versieren met allerlei snoepjes, kraaltjes etc. Dit was de eerste keer maar zeker niet de laatste. Mijn dochter van vier vond het leuk en ze geeft zelf alle poppetjes bedacht en gemaakt. Elk popje was een lid van onze familie, laat je fantasie de vrije loop!

Ingrediƫnten:
Voor 20 cake pops

1 verbrande cake (zwarte stukken er af snijden)
Halve bus poedersuiker
1 zak Candy melts (pipoos)
Lichtblauwe korreltjes (pipoos)
Zilveren balletjes (dr. Oetker)
Roze hartjes (dr. Oetker)
Oogjes (pipoos)
Lollystokjes (pipoos) of dikke sateprikkers (Xenos)

Snij de cake in grove stukken en verkruimel in de keukenmachine. Maak glazuur van de poedersuiker met enkele druppels water, goed roeren. Doe het glazuur bij de kruimels en laat de keukenmachine nog even draaien. De kruimels moeten goed plakken en makkelijk tot bolletjes gedraaid kunnen worden. Maak gelijke bolletjes en leg ze op bakpapier in een ovenschaal. Zet de schaal minimaal 15 minuten in de vriezer. Smelt ondertussen de candymelt in de magnetron volgens de verpakking. Zek bakjes of eierdopjes klaar met alle versiersels. Haal de balletjes uit de vriezer en steek overal een stokje in. Haal het balletje door de candymelt en draai rond. Tik overtollig candymelt er af door op het randje van de schaal te tikken. Versier de bolletjes zoals jij ze leuk vind. Zet ze in een verzwaard vaasje of strek ze in een stuk oasis. Leuk voor feestjes.

20120225-205844.jpg

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.