Tagliatelle met artisjok en ei

Deze pasta was lekker en een stevige maaltijd. Makkelijk te maken, zeker als je zoals ik altijd een aantal gekookte eieren in de koelkast hebt staan. Het originele recept staat in de Allerhande, ik heb het aangepast want nootmuskaat vind ik zoo oubollig.

Ingrediƫnten:
Voor 3 personen

250 gram tagliatelle (Venezia via glutenvrijmarkt.nl)
3 eieren
1 ui gesnipperd
2 tenen knoflook
125 ml lactosevrije slagroom
10 steeltjes peterselie
10 sprieten bieslook
1 blik artisjokken
Half pak diepvries spinazie bladen
1 bakje cherrytomaatjes

Kook de tagliatelle volgens de verpakking beetgaar. Kook ondertussen de eieren hard en laat schrikken onder koud water. Verhit de olie in een wok en fruit de ui en knoflook 3 minuten. Voeg de slagroom, kruiden, peper en zout toe. Laat 5 minuten inkoken tot de hoeveelheid is gehalveerd. Voeg de spinazie toe en warm alles goed door. Snij de artisjokharten in vieren en de cherrytomaatjes door de helft en voeg toe. Giet de pasta af en schep door het mengsel. Verdeel de pasta over de borden en leg er twee halve eieren op.

20120226-205141.jpg

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.