Champignon oliebollen

Omdat we nog steeds vakantie hebben vieren we het thuis met een picknick in de tuin. De oliebollen heten eigenlijk champignon koeken maar dat dekt niet echt de lading. Ze waren erg lekker vooral met een sausje.
Verder had ik veel vers fruit, wat restjes van de dag ervoor, salade met tomaat en mozzarella en sla rolletjes. Alles bij elkaar een gezellig maaltje na een heerlijke dag aan het strandje.

Tomatensalade:
Snij een aantal trostomaten en een bol buffelmozzarella in dikke plakken. Leg ze om en om in een schaal. Bestrooi met gescheurde blaadjes basilicum, peper en zout. Sprenkel er een beetje olijfolie en balsamico azijn over.

Slarolletjes:
Beleg een aantal blaadjes sla met een eetlepel gekookte rijst, reepjes kaas, paprika en komkommer. Druppel er wat sladressing over, vouw het blaadje dicht en steek er een cocktailprikker in.

Champignon oliebollen:
Maiskiemolie
150 gram bloem (Doves Farm)
2 tl bakpoeder (dr Oetker)
Zout en versgemalen peper
Blaadjes van twee takjes tijm
175 ml melk
1 ei
150 gram fijngehakte champignons

Doe minimaal 5 cm olie in een diepe pan op het fornuis en breng deze tot een temperatuur van ongeveer 180 graden. Een stukje deeg moet drijven en binnen twee minuten bruin worden.
Meng de droge ingrediƫnten in een kom. Klop de melk met het ei en schenk het bij het meelmengsel. Roer de champignons door het gladde beslag.
Doe een lepel beslag in de olie en zet het vuur wat hoger. Frituur de oliebollen per vier in 4-5 minuten goudbruin. Laat ze uitlekken op keukenpapier.

Sausje:
2 el mayonaise
1/2 el water
1 teentje knoflook, geperst
Plukje peterselie, fijngesneden
3 stengels bieslook, fijngehakt
Peper en zout
Meng alle ingrediƫnten door elkaar tot een gladde saus.

20120802-213016.jpg

20120802-213046.jpg

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.