Curry met pompoen en spinazie

Daar is de pompoen weer. Dit is de vierde keer dat ik een recept maak met deze grote pompoen. Ik had nog een kruidenmix voor curry en daar bij gebrek aan kokosmelk maar wat santen en gedroogde kokos door gemend. Het was echt heel lekker maar wel pittig. Perfect met naanbrood of pappadums.

Ingrediënten:
Naanbrood (livwell, via glutenvrijemarkt)
Kwart bio pompoen
Halve zak verse spinazie
Twee bosuitjes
300 ml amandelmelk
Paar schaafsels santen
Handje gedroogde kokos
Pappadums (Patak’s)
Rode curry Fair Trade

Snij de pompoen in kleine stukjes en bak in een wok. Snij de bosuitjes in ringetjes en bak mee. Bak na vijf minuten de spinazie mee tot het geslonken is. Voeg de currypasta en melk plus kokos toe en laat pruttelen tot de pompoen gaar is. Leg de pappadums tussen keukenpapier en doe 40 seconden in de magnetron op 1000 graden. Het naanbrood maak hè warm in het broodrooster. Serveer met de curry.

20120419-211152.jpg

20120419-211159.jpg

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.