Voor we op vakantie gaan moeten de kasten een beetje leeggegeten worden. Er was nog spaghetti van Allergy friendly van een maand over datum en rucola. Ik toets dat in op mijn AH app en voilà, een recept komt er uit rollen. Het smaakte wat simpel, geen ware smaakexplosie maar een prima bodem voor volleybal training.
Ingrediënten
100 ml kookroom of Alpro soya culinair
3 el olijfolie
2 uien, gesnipperd
1 teen knoflook, fijngesneden
300 g spaghetti
1 zak rucola (75 g)
750 g tomaten (verpakking 1 kg)
2 bakjes fijngehakt 250 gram of vega tofu gehakt.
Bereiden
Stap 1. Halveer de tomaten en verwijder zo veel mogelijk vocht en zaden. Snijd ze daarna in stukjes. Verhit in een wok 2 el olie en fruit hierin de uien glazig. Schep de tomaten, de knoflook en wat peper en zout naar smaak erbij en roerbak de tomaten 10 min. Voeg het fijngehakt en de kookroom toe en breng de tomatensaus aan de kook. Stap 2. Kook ondertussen de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Laat de spaghetti uitlekken in een vergiet en schep de rest van de olie en wat (zwarte) peper erdoor. Stap 3. Verdeel de spaghetti over 4 borden. Roer de rucola door de tomatensaus en schep de saus over de spaghetti. Voor wat extra smaak kun je een scheut ketchup en lik sambal toevoegen. Garneer met blaadjes verse basilicum.