Curry uit Sri Lanka

Onze huwelijksreis vijf jaar geleden bracht ons naar het prachtige Sri Lanka. We hebben daar drie weken op de bonnefooi rondgereisd en genoten van de heerlijke curry’s bij mensen thuis. Ter afsluiting hebben we een week op het witte zand van de Malediven gelegen. Het strand werd elke dag aangeharkt en af en toe kwam er een mannetje langs om een kokosnoot te hakken, hemels. Beetje jammer dat ik via de ER van het vliegveld weer naar huis moest door een voedselvergiftiging. In de bieb liep ik tegen het prachtige boek Serendip aan met gerechten uit Sri Lanka. Prachtige foto’s en verhalen. De ingrediĆ«nten zijn helaas niet allemaal in de supermarkt te verkrijgen (geelwortelpoeder en broodvrucht?) dus ik heb het recept wat aangepast. De smaak is niet heel overheersend dus met Naanbrood erg lekker, met rijst wat saai.

Ingrediƫnten:
2 naanbroden van Livwell (glutenvrijemarkt.com)
2 uien
1 teentje knoflook
2 eetlepels curry kruiden
1 blikje linzen
1 pakje kokosmelk AH
1 pakje santen kokoscreme AH
Vleugje garam marsala kruiden AH
2 groene chilipepers uit een potje
250 gram verse spinazie

Verhit een beetje olie in een pan en bak de gesnipperde ui en knoflook aan. Voeg de curry en de linzen toe en laat ze drie minuten koken. Doe nu de chilipeper, in stukjes gesneden, en kokosmelk in de pan en laat nog acht minuten koken. Roer een paar schilfers santen en de spinazie toe en roer nog drie minuten door tot de spinazie geslonken is. Verwarm het Naanbrood in de broodrooster en serveer met de curry.

20111216-213517.jpg

20111216-213526.jpg

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.