Courgette carbonara

Vandaag een makkelijke after work maaltijd. Ik doe altijd eens per week de boodschappen en snij mezelf nog wel eens in de vingers met ingewikkelde recepten. Ik kom dan uit mijn werk en haal de kids uit chreche. Dan blijkt dat ik een ovenschotel op het menu het staan die een uur in de oven moet, help! Ik probeer daar nu rekening mee te houden en op werkdagen is het vaak pasta of iets anders simpels wat de pot schaft. Deze carbonara is lekker en vult goed, een michelinster zal hij niet krijgen ook al is het een recept van Jamie Olivier.

200 gram pasta
1 ui in stukken
1 teen knoflook
Handjevol munt en peterselie (deze kruiden heb ik de rest van de week nog nodig)
1 courgette
2 eieren
80 gram pecorino kaas geraspt

Kook de pasta, laat uitlekken en bewaar wat kooknat. Fruit de ui, kruiden en knoflook in een beetje olie. Snij de courgette in dunne plakjes (in de keukenmachine) en bak mee. Voeg flink peper en zout toe.
Klop de eieren schuimig en voeg een handvol kaas en wat peper toe. Voeg de pasta aan de courgette toe, zet het vuur hoger en schenk het eimengsel er in een dun straaltje bij. Roer wat van het kooknat er bij. Blijf voorzichtig roeren tot het ei net gestold is. Serveer de pasta met de rest van de kaas.

20111215-220305.jpg

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.